Здравеите ,имам проблем с първото палене сутрин .Алфата е 147 1.6ТС 120кс.С нови свещи,нов акумулатор.Проблема е само в по-студената част от годината ,появи се миналата зима преди да съм сменял свещи или каквото ида е друго.След като е запалила веднъж сутрин пали през целия ден ,рядко но се случва и да пали от първия път сутрин.Еинственото ,което ми идва като причина е че миналата зима минах на по гъсто масло или ,защото ламбда 3 сензора ми дава грешка от време на време явно си отива или има прекъснат кабел .Ако някой има идея да ми пише моля.Благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с първото палене сутрин 147 1.6 TS
Collapse
X
-
Колега имасх ли Газово или друг вид допълнително гориво с което да караш колата?С моята имах същия проблем,но съм с ГИ и най-вероятно от него се шашкаше,проблема при мен се реши с 100 октана Еко за 20лв и няколко светофарни дръпкиAlfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
Alfa Romeo GT 1.8 TS
Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от spaz78 Покажи съобщениеНе съм с ГИ ,карам с 95 само от shell.мислиш ли че проблема ще се реши като сипя по висок октан.
Диагностика му е майката.0888515205
Comment
-
Аз имам същия проблем http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=45455&page=7 . Все още не е решен, но е на път...
Comment
-
Първоначално публикувано от spaz78 Покажи съобщениеНе съм с ГИ ,карам с 95 само от shell.мислиш ли че проблема ще се реши като сипя по висок октан.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Аз така и не разбрах какво й е на колата . Та ако може обясни като на първокласник
ПП:
1.Въртиш на стартер и държиш ПОНЕ 5 секунди и колата не възпламенява , въпреки , че стартера върти нормално ?
2.Стартера върти на умряло или въобще не върти ?
3. Цъкваш стартера за секунда и О, тя не пали
4. Припалва и веднага загасва ?
5. ...... ?
Та колега, какво й е все пак на колата ?
Comment
-
На диагностика не показа никакви грешки.Преди имаше грешка от ламбда3 но сега изчезна и не се е показвала явно някакъв кабел на самия сензор или букса но сега не е проблем.Иначе тази сутрин пак не запали ,запали от четвъртия опит и то като запали работи много трудно първите 10 секунди докато я изфорсирам и после всичко беше наред.С тази работа все повеяе започвам да си мисля че не е изключено проблема да идва от маслото с което я карам HPX на селения.то е много гъсто и именно проблема идва само когато е студено или хладно навън.Другата седмица ще го сменям да видя.Някои има ли мнение по въпроса .Колата ми не е на газ и няма ГИ .
Comment
-
мдаа
и аз го имам проблема и мисла че е стъпк.моторче.някои път дори да не е палена 2-3дена врътвам и пали чакмак.някои път от 3-4 път.пробвал съм и газ да натискам лекичко или почти докраи,всякви врътки с педала на газта,някои път врънне и изгасне.затва си я паля без газ,като рече да пали си пали като не ще от 3-4 опит пали.
иначе си прав един път запали ли когато и да я пипнеш през деня пали.
тва за изфорсирването и при мен е така при всеки студен старт при подаване на газ бърбоника.иначе си държи 1200об студина,като е топла 800.работи си перфектно.но студена бърбоника като и подадеш газ имам чувство че не реагира както трабва студена на падаване на газ.при задържане на педала вместо да държи примерно 2000об та почва сама да си ги увеличава.
на диагностика никви грешки работят всички простотий.
свещите и си работят,кермидено червени на цвят.
ще ме кара да махам маркуча след деба и да видя при подаване на контакт дали отваря клапата или седи затворена.
клапата съм я свалял и почиствал макар че нямаше никакви замърсявания(не е кат на един колега дето търкал с четка за зъби чак).ама ме домързя да се занимавам с стъпковото моторче.някои ден ще я лекувам ако не чисто ново.
---------- Post added at 13:33 ---------- Previous post was at 13:31 ----------
ммм тя и мойта е само на бензин газ не е помирисвала никога.
При мен проблема с паленето се реши.Преди месец и половина напълно умря,подадох и ток от другата кола и запали.Но на следващия ден няма палене.Оказа се датчик на колянов вал.След смяната му,пали от раз.Last edited by koko156; d.m.y г., 14:27.brava 1.4 sx
alfa 156 1.8
Comment
Comment